zaterdag

Nog eenmaal ernstig.
















Zelfs een koe is nieuwsgierig, deze toch in elk geval.

Sta je net voor een (nieuwe) klus / taak, dan moet je ergens die motivatie vandaan halen om aan de slag te gaan. Waar zit die motivatie? In het laatje routine? Het blikje ervaring? Nee, de stimulans voor motivatie is nieuwsgierigheid.

Vertel mij dat je niet nieuwsgierig bent. Dat ben je anders las je deze woorden niet verder....

Toch verder lezen? Nieuwsgierig aagje. Vroeger een scheldnaam voor kinderen maar het is een geuzenterm. Nieuwsgierigheid voedt ons. Nieuwsgierigheid is een menselijke deugd.
En zoals met elke deugd bezit ik deze graag maar dan zonder te ervoor.

Zo is nieuwsgierig zijn de voorwaarde voor (lees)motivatie.
Ik wens u vele geheime blikken, plotse inkijkjes en dat je maar weinig betrapt mag worden.

Posted by Picasa

6 opmerkingen:

  1. Zonder nieuwsgierigheid is het een dooie boel.
    Dankzij wikipedia is mijn nieuwsgierigheid naar waar die term 'nieuwsgierig aagje' vandaan komt ook weer bevredigd: Het is gebaseerd op het kluchtspel uit 1662, Kluchtigh Avontuurtje van 't Nieuwsgierigh Aeghje van Enckhuysen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben helaas te nieuwsgierig. Neem nu de Stieg Larsson serie.... geen tijd meer gehad om te bloggen. Ik moest verder lezen. Zo nieuwsgierig naar elke volgende bladzijde...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nieuwsgierigheid is een natuurlijk onderzoekend gedrag dat voorkomt bij vele diersoorten, en is het emotionele aspect van levende wezens dat leidt tot verkenning, onderzoek, en leren

    ook deze komt van wikipedia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens Het Genootschap Onze Taal :
    We waren even nieuwsgierig naar hoeveel mensen er nieuwschierig schrijven. Dat zijn er volgens Google toch maar liefst ruim 70.000. Daartegenover staat ruim een miljoen keer nieuwsgierig in de correcte spelling met twee g's - maar toch.
    Nieuwsgierig bestaat uit nieuws en gierig, waarbij gierig opgevat moet worden als 'begerig, verlangend': verlangend naar iets nieuws dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Posted by Picasa, eigenwijsneus, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee, nou ja, eigenwijs is een kwaliteit, die net zoals nieuwsgierigheid zijn mindere en betere kanten heeft. Picasa vind ik mooier en lekker gekopeld aan gmail.Groet

    BeantwoordenVerwijderen